Webshop
Antifreeze.png

Bleko blog

Einde jaars blog

Door:   Iris van Heesch 13 december, 2019

Het 2019 overzicht, maar dan anders

gift

Elk jaar verschijnen er rond het einde van het jaar, overzichtjes wat er allemaal gebeurt is in het afgelopen jaar. Hieronder geven wij ook een overzicht van 2019, maar dan op een andere manier. Een klein leuk cadeautje van ons.

 

Wat voor overzicht dan wel?

donkere kerstNiets zo voorspelbaar als de overzichten die de maanden achter elkaar doornemen op belangrijke gebeurtenissen. Maar hoe neem je de beslissing welke gebeurtenissen belangrijk genoeg zijn om op te noemen in je overzicht. Dat was de vraag die wij ons, bij Bleko Chemie ook afvroegen. Zoveel mensen, zoveel meningen. Iedereen heeft 2019 op zijn of haar eigen manier ervaren en de belangrijkste gebeurtenissen daarvan onthouden. 

In deze donkere tijd van het jaar willen wij 2019 afsluiten met wat luchtigere informatie. Daarom volgen er wat anekdotes over ons personeel. Al mogen er natuurlijk geen namen worden genoemd i.v.m. de privacy😉

Januari, februari en maart

Soms laten de feestdagen wat meer achter dan alleen de beruchte kilo's. De geconsumeerde alcohol wil ook nog wel eens zorgen dat we de eerste dagen van het nieuwe jaar nog niet zo scherp zijn. In januari ging een medewerker bij een goede klant langs om de bestaande zaken door te nemen en nieuwe afspraken te maken. Bij binnenkomst heeft de medewerker gevraagd naar degene waar de afspraak mee stond. Meerdere personen binnen het bedrijf hebben overlegd of diegene er werkte, maar niemand kende zijn afspraak. Onze medewerker kwam toen tot de conclusie dat hij bij het verkeerde pand was binnengelopen. De juiste klant zat twee deuren verderop.

Voor een goed werkend internet zorgt een medewerker, naast zijn andere werkzaamheden, dat alles up to date is en blijft. Daarvoor moeten er soms aansluitingen gecontroleerd worden. Wat doe je als je niet precies weet welke aansluiting de juiste is? Precies; in de meterkast alle schakelaars 1 voor 1 testen. Je komt dan vanzelf de juiste tegen. In dit geval kwam onze medewerker eerst nog de schakelaar van het alarm tegen. Dat ging dus af en normaal is het goed dat dit een oorverdovend kabaal is, maar nu was het toch wat minder. Om het alarm uit te schakelen moeten we namelijk ter beveiliging een code en pincode doorgeven aan het beveiligingsbedrijf. Alleen, de pincode was onvindbaar. Het heeft een uur geduurd voordat we de pincode door konden geven. Al die tijd heeft het alarm aangestaan. De rest van de dag hoorde iedereen het alarm nog nagalmen in zijn/haar hoofd🚨.

April, mei en juni

In ons magazijn staat het soms zo vol dat we niet meer weten waar we wat kwijt moeten. Ook het rijden kapotte stenenmet een heftruck wordt dan een uitdaging. Eén van onze medewerkers had een creatief idee om meer ruimte in ons magazijn te maken. Bij het verzetten van een IBC heeft de medewerker deze wat verder dan kon geplaatst. Hierdoor is er een groot stuk muur afgebrokkeld. Dat leverde naast de benodigde rotzooi nog niet de gewenste ruimte op. De vaten die achter deze muur gestapeld stonden werden door de omvallende muur ook aan de kant gegooid. Met als gevolg dat de vaten door de rest van het magazijn rolden. Maar de IBC stond verder dan gedacht, dus dat was positief👍

Eén van onze medewerkers houdt van duiken en geeft daar ook les in. Echter van al onze sportieve personeelsleden, is deze medewerker al het vaakst geblesseerd geraakt door zijn sport. Blijkbaar is duiken gevaarlijker dan je denkt. Zo kunnen je mede duikers gewoon een zwaar gewicht op je hand zetten, terwijl jij net uit het water aan het klimmen bent. Dat is niet hand(ig). Een heel slecht grapje, maar daar houden wij wel van bij Bleko Chemie. Uiteindelijk blijkt op de eerste hulp dat zijn vingertopje gebroken is en krijgt hij er alleen een pleister op. Wij vonden dan ook dat er niet zoveel aan de hand was😉.

Juli, augustus en september

Eén medewerker heeft weer meegedaan aan het NK traplopen. Daarvoor heeft hij serieus getraind op zijn stair master. Hoewel wij binnen Bleko Chemie daar natuurlijk graag grappen over maken, zijn we ook trots op de prestatie die hij heeft neergezet tijdens dit evenement. Onze medewerker loopt deze wedstrijd namelijk in volledige brandweeruitrusting. Inclusief ademmasker. 450 treden achter elkaar dat zijn er veel, en deze uitrusting maakt het nog zwaarder. Dit jaar heeft hij de top 3 behaald in deze categorie. Om de volgende dag trots maar met een zeer hese stem van het ademmasker, op het werk te verschijnen. 

kerstlichtjes

In augustus is er nieuwe medewerker begonnen die nogal van een beetje bling-bling houdt. Regelmatig wordt iedereen geconfronteerd met wat meer glitter dan ze lief hebben. Om dit compleet te maken heeft deze medewerker een jurk gemaakt met meer dan 500 lampjes erin verwerkt. Uren werk zit erin en waarvoor? Voor een nightrun van 5 km 😂 In het donker rennen met verlichting kan natuurlijk veel eenvoudiger. Maar nee, er is een originaliteitsprijs te winnen en daar gaat onze medewerker voor. Eind december weten we of de verlichte sprookjes jurk origineel genoeg was.

Oktober, november en december

December is een maand van meerdere feestdagen. Bij Bleko Chemie wordt het personeel elk jaar door Sinterklaas getrakteerd op iets lekkers. Dat is natuurlijk altijd goed. Een medewerker wilde dit jaar wel voor Sinterklaas spelen en had daarvoor een pak geregeld. Bij aankomst bij het pand stond iedereen al te wachten en sommigen zelfs te zingen. Al kan dat zingen van sommigen beter in de privé sfeer plaatsvinden. Onze Sinterklaas stapte trots uit de auto en liep naar ons toe. Alleen een stuk van de mantel was tussen het portier vast komen te zitten. Onze Sinterklaas werd dus tegengehouden door zijn eigen mantel en viel daardoor erg charmant op de grond. Gelukkig konden we er met zijn allen om lachen inclusief onze Sinterklaas. Uiteindelijk heeft iedereen een lekkere traktatie gekregen.
 
Voor de kerstdagen hebben wij een gezamenlijke kerstlunch. Even tijd voor elkaar is belangrijk om eensterretje hecht team te creëren en te behouden. De gesprekken zijn bij dit soort lunches niet altijd even serieus, maar dat maakt ook dat wij elkaar waarderen en wat voor elkaar over hebben. Bij Bleko Chemie houden wij niet van afschuiven, maar van oplossen (en van afvullen). Onze personeelsleden hebben allemaal een eigen persoonlijkheid, maar we willen allemaal hetzelfde. Kwaliteit en klanttevredenheid. Wij werken hard om al onze klanten met uiteenlopende wensen en eisen te bedienen. De zelfstandigheid en de juiste werkmentaliteit van iedereen bij Bleko Chemie zorgt dat we dit elke dag van het jaar kunnen behalen. En daar zijn we stiekem best een beetje trots op. Onze doelen voor 2020 zijn dan ook niet veranderd. We blijven kwaliteit, veiligheid en snelheid aanbieden aan elke klant.

Bedankt!

We willen afsluiten met je te bedanken voor het vertrouwen dat je in ons hebt gehad. Zonder dit vertrouwen zouden wij niet bestaan. In 2020 gaan we natuurlijk weer ons uiterste best voor je doen. Bij ons is klant koning. Dus namens iedereen bij Bleko Chemie: bedankt dat we je tot onze klanten mogen rekenen!

  • kerst-1
    Ook wensen we je fijne feestdagen en natuurlijk hopen en duimen we voor je dat je mooiste wensen voor 2020 uit gaan komen! En geniet nog even van deze laatste gezellige dagen van 2019.

Over het Bleko Chemie Blog

Dankzij jarenlange ervaring weten wij waar we over praten als het gaat om brandbare en/of bijtende producten. In onze blogs delen we deze kennis.

Meld je aan voor blog updates

Laatste blogs