Webshop
Antifreeze.png

Bleko blog

Vaak gestelde vragen

Door:   Iris van Heesch 18 mei, 2021

vraagteken op een muur-2Regelmatig krijgen wij vragen via de chat, telefoon of per mail. Soms zijn dit zeer specifieke vragen, maar we horen ook regelmatig dezelfde soort vragen voorbij komen. In dit blog leggen we jullie een paar vragen voor met het daarbij behorende antwoord. 


Gebruik je ontweringswater alleen op de vlekken?

Bepaalde vlekken kunnen met ontweringswater wordenVloeistof doorzichtig behandeld. Nu is de vraag of alleen de vlekken behandeld moeten worden of je dan het gehele oppervlak moet behandelen. In eerste instantie raden wij aan om alleen de vlekken te behandelen. De precieze werking van ontweringswater is terug te vinden in dit blog https://www.blekochemie.nl/blog/6-toepassingen-met-ontweringswater

Om een kleurverschil te voorkomen is het aan te raden om het gehele oppervlak te behandelen met ontweringswater. Let er hierbij op dat ontweringswater langer nodig heeft om op de vlekken in te werken. Daarnaast is elke omstandigheid anders. De vlekken, het materiaal, de hoeveelheid gebruikt product etc. Daarom adviseren wij om zelf in de gaten te houden of het ontweringswater genoeg zijn werk heeft gedaan. Spoel het daarna goed na met water. 

Wat is de droogtijd van gekookte lijnolie?

lijnolieGekookte lijnolie is een veelgebruikt product bij het beschermen van allerlei soorten houten voorwerpen, zoals trappen, vloeren en meubels. Lijnolie heeft de eigenschap om slecht op te drogen. Gekookte lijnolie heeft al een betere drogingstijd dan rauwe lijnolie. Echter ook bij gekookte lijnolie kan de drogingstijd erg lang zijn. Dit kun je verkorten door wat siccatief toe te voegen. Wat de exacte drogingstijd is van gekookte lijnolie is afhankelijk van allerlei verschillende omstandigheden. Zoals de temperatuur, luchtvochtigheid, windsnelheid, de hoeveelhed aangebrachte lijnolie, het te behandelen voorwerp etc. Hierop is dus eigenlijk geen makkelijk antwoord mogelijk. Wil je eerst weten hoelang de drogingstijd zal zijn? Dan raden we aan dit uit te testen op een klein gedeelte van het te behandelen voorwerp. Wil je nog meer lezen over lijnolie, klik dan op de link hieronder naar de betreffende blog.

https://www.blekochemie.nl/blog/professionele-toepassingen-van-de-verschillende-soorten-lijnolie

Kun je wasbenzine gebruiken om te ontvetten?

Wasbenzine heeft een ontvettende werking en kan dus gebruikt worden bij klussen waarbij je eerst moet ontvetten.wasbenzine-1 Ook kan wasbenzine gebruikt worden op sommige soorten kunststof. Niet elk ontvettingsproduct is namelijk geschikt voor kunststof. Gebruik het product met mate en wrijf het oppervlak na met een droge doek. Het gebruik van wasbenzine heeft wel een grote maar. Het product verdampt snel en daarin schuilt direct ook het gevaar. Er kan een ontvlambare damp ophopen in de ruimte waar je wasbezine gebruikt. Bij een klein vonkje, zoals bijvoorbeeld in elektrische apparatuur, kan dit zorgen voor een ontploffing met grote gevolgen. Gebruik wasbenzine daarom bij voorkeur buitenshuis. Daarnaast zijn er tegenwoordig allerlei goede ontvetters op de markt die een prima vervanging zijn voor wasbezine. Zie ook onze blog over ontvetten.

https://www.blekochemie.nl/blog/ontvetten-waarom-en-hoe-voor-de-professional-en-de-doe-het-zelver

Nog niet helemaal duidelijk?

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Of heb je te maken met een uitzonderlijke situatie waarbij je niet goed weet welk product je moet toepassen? Neem contact met ons op. Wij helpen je aan het juiste antwoord.

 

Contact

Over het Bleko Chemie Blog

Dankzij jarenlange ervaring weten wij waar we over praten als het gaat om brandbare en/of bijtende producten. In onze blogs delen we deze kennis.

Meld je aan voor blog updates

Laatste blogs